محیط ، زمینه ساز بروز انحرافات جنسی در کودکان و نوجوانان
محیط ، زمینهساز بروز انحرافات جنسی در کودکان و نوجوانان می تواند باشد در صورتی که ما بزرگترها مسئولیت خود را در قبال پاکیزه نگاه داشتن محیط یا به طور کلی جامعه ، انجام ندهیم. متاسفانه با رشد تکنولوژی و کمتر شدن مراقبت های حفاظتی از کودکان و نوجوانان شاهد بلوغ زودرس و بروز انحرافات جنسی در کودکان و نوجوانان هستیم.
پس در این دوران چگونه باید مراقبت فرزندانمان باشیم ؟ چگونه باید از بروز انحرافات جنسی در بچه هایمان جلوگیری کنیم ؟ آیا براستی این امکان هست که فرزندانی سالم و پاک تربیت کنیم ؟
اما یک نکته بسیار مهم را همواره باید در ذهن داشته باشیم که خانواده ، حتی در این دوران نیز می تواند نقش بسیار بسیار موثری در تربیت جنسی فرزندان خود داشته باشد.

محیط ، زمینه ساز بروز انحرافات جنسی در کودکان و نوجوانان
محیط ، زمینهساز بروز انحرافات جنسی
محیط نامناسب و غیراخلاقی برای کودک و نوجوان چه محیطی است ؟
عدهای از متخصصان تأکید میکنند که کودکان به ویژه کودکان زیر 10 سال نباید در موقعیتهای نامناسب و غیراخلاقی قرار گیرند زیرا ممکن است دچار آشفتگی فراوان شده و تبدیل به کودکانی شوند که از نظر جنسی تحریک شده و واکنش نامناسبی نشان دهند.
از نظر متخصصان موقعیتهایی که نباید کودکان در معرض آنان قرار بگیرند می تواند شامل موارد زیر باشند:
ـ در معرض هرگونه فعالیت جنسی با نوجوانان و بزرگسالان قرار گرفتن
ـ مشاهده فیلمهای پورنو و سکسی (در این زمینه می توانید مطالعه نمایید : تاثیرات و آسیب های تماشای تصاویر و فیلم های مستهجن بر نوجوان – مهکام)
ـ شاهد هرگونه روابط جنسی بزرگسالان، نوجوانان و حتی کودکان بودن
ـ بازیهای جنسی افراطی با کودکان همسال یا بزرگتر که دانش جنسی زیادی دارند و باعث فریب کودک شوند.
در واقع قرار گرفتن کودک در موقعیتهای ذکر شده میتواند رفتارهای نابهنجار فراوانی در او ایجاد کند و موجب انحرافات جنسی شود. برخی از روانشناسان در مورد موقعیتها و شرایط غیرمعمول و غیراخلاقی توصیههایی مطرح کردهاند. برای مثال:
ـ کودکان نباید در مورد بازیهای جنسی اشتغال ذهنی داشته باشند؛ یعنی نباید همواره به فکر انجام بازیهایی با مضامین جنسی مانند دکتربازی باشند بلکه به بازیهای دیگر نیز بپردازند.
ـ کودکان نباید با کودکان کوچکتر و خیلی بزرگتر بازی جنسی انجام دهند و ضرورت نظارت یکی از والدین وجود دارد.
ـ کودکان نباید اطلاعاتی جنسی بیش از سن خود داشته باشند.
ـ نباید با تمایلات جنسی کودکان برخورد فیزیکی و عاطفی نامناسب صورت گیرد.
ـ کودکان نباید هنگام بازیهای جنسی دچار ترس شدید، خجالت و احساس گناه شوند.(یعنی نباید آنقدر بترسند که به مخفی کاری منجر شود).
ـ کودکان نباید درگیر فعالیتهای جنسی با حیوانات شوند.
می توانید جهت اطلاع بیشتر مطلب پسرهای نوجوان چگونه تحریک جنسی می شوند ؟ – مشاوره آنلاین مهکام را نیز مطالعه نمایید.
نقش خانواده در ایجاد محیط مناسب برای کودک چیست ؟
هیچ یک از جنبههای زندگی یک کودک به اندازه کانون خانواده در پرورش جنسیت او نقش ندارد. بچهها در کانون خانواده، هویت، نظام ارزشی و الگوی روابط آینده خود را پایهریزی میکنند و میآموزند که چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنند، چگونه محبت کنند و محبت ببینند، چگونه ارتباط کلامی مؤثر برقرار کنند و چگونه کشمکشها را حل کنند.
تمام این مهارتها در جنسیت سالم کودکان نقش دارد و به تضمین روابط رضایتبخش آنها در دوران بزرگسالی کمک میکند. مهارتهای فردی و بینفردی که برای زندگی در دنیای بزرگسالان لازم است، در خانواده و بر اساس کنش متقابل بین اعضای آن پرورش مییابد.
می توانید مقاله صحبت كردن با كودكان در مورد مسائل جنسی را نیز مطالعه نمایید.
برقراری روابط سالم در سالهای کودکی میتواند توانایی کودکان را برای یادگیری و بهکارگیری مهارتهای لازم برای برقراری و حفظ روابط مهم در آینده، افزایش دهد. حفظ رابطه یکی از بخشهای مهم جنسیت انسان را تشکیل میدهد و کسی که میخواهد شریک دائمی زندگی خود را پیدا کند، باید بداند که چگونه آن رابطه را حفظ کند.
خانواده همچنین با تربیت جنسی صحیح و ارائه آموزشهای لازم به کودک در زمینه مسائل جنسی وی را از خطرات متعددی محفوظ نگه میدارد. برای مثال: کودکانی که نحوه کارکرد بدن خود را میشناسند، درک بهتری از مفهوم جنسیت دارند و از هویتی محکمتر برخوردار هستند. دانش به کودکان قدرت میبخشد.
بنابراین کودکان نیز باید به منابع اطلاعاتی قابل اعتمادی، چه در درون خانواده و چه دیگر منابع موجود در جامعه، دسترسی داشته باشند. کودکان علاوه بر دانش زیستشناختی، به آموزش در مورد روابط انسانی هم نیاز دارند. آنها برای شکل دادن به جنسیت خود به خانواده و روابط حاکم بین اعضای خانواده خود رجوع میکنند.
نقش محیط در بروز رفتار نابهنجار و انحرافات جنسی کودکان چیست ؟
جامعه و خانواده علاوه بر تأثیری که بر رفتار کودکان میگذارند، به آنها در زمینه نقش جنسی نیز آموزش میدهند. نقش جنسی دیکته شده از سوی جامعه میتواند بر تصمیمگیریهای کودکان درباره نحوه روابط و سلامت خود در آینده، تأثیری عمده و جدی بر جا بگذارد. از طرفی مسؤولان مدرسه و خدمات بهداشتی باید به طور مرتب مسائل را با کودکان در میان بگذارند.
عامل دیگری که بر جنسیت کودکان تأثیر میگذارد، وجود رسانهها است. تلویزیون، مجلات و بازیهای رایانهای همواره نگرشهایی را ارائه میدهند که درون چارچوب ذهنی کودک جای میگیرند. برخی رسانهها به طور کلی بیش از حد بر روابط جنسی تأکید میکنند و پیامهای گیجکننده، متضاد و گوناگون ارائه میدهند. لذا تأثیر رسانهها بر ساختار شخصیتی کودکان بسیار شدید است.
می توانید مطلب تاثیرات و آسیب های تماشای تصاویر و فیلم های مستهجن بر نوجوان – مهکام را نیز مطالعه نمایید.
خانواده به عنوان مهمترین نهاد در مورد تمایز میان رفتارهای بهنجار و نابهنجار جنسی باید آگاه باشد و بداند که کدام رفتار جنسی کودک بهنجار و کدام یک نابهنجار است. علاوه بر این، والدین به عنوان مسؤولان اصلی تربیت کودک باید همواره بر عملکرد مدرسه، رسانه و اجتماع درباره کیفیت و محتوای اطلاعات دقت لازم را داشته باشند. با کسب دانش و جامه عمل پوشانیدن به توصیههای فوقالذکر میتوان در جهت بهروزی جنسی و جلوگیری از انحرافات جنسی گام برداشت.
منابع محیط ، زمینه ساز بروز انحرافات جنسی :
د فریتاس، کریستال. (۱۳۹۳). کلیدهای آموزش و مراقبت از سلامت جنسی در کودکان و نوجوانان (ترجمه سارا طوسی). تهران: صابرین.
کریمی، علی. (۱۳۹۲). سلامت جنسی در کودکان و نوجوانان راهنمای عملی والدین و معلمان در تربیت جنسی کودکان و نوجوانان (چاپ هفتم). تهران: انتشارات رسانه تخصصی.
salamati.ir