"> انواع آسیب‏های فردی و روان‏شناختی اینترنت - مشاوره آنلاین مهکام
مشاوره آنلاین مهکام

انواع آسیب‏های فردی و روان‏شناختی اینترنت

انواع آسیب‏های فردی و روان‏شناختی اینترنت

آسیب‏های-فردی-و روان‏شناختی-اینترنت

این بخش برگرفته از سخنان دكتر محمد عطاران می باشد:

می توان گفت که در حال حاصر آسیب‏ های فردی و روان‏شناختی اینترنت، از سابر خطرات آن نسبتا بیشتر است. در بعد روان شناختی، اینترنت آسیب‏های جدی متعددی از جمله: هویت نامشخص، اضطراب، افسردگی و انزوا، اعتیاد به اینترنت و به ویژه اعتیاد به چت کردن را می‏تواند برای كاربران اینترنت به همراه داشته باشد؛ همچنان كه فواید و مزایای متعددی را نیز می‏توان برای کاربرانش به همراه داشته باشد که بر کسی پوشیده نیست.
شناخت واقعی و عملی جوانان و نیازهای آنان ، نیازمند بررسی ابعاد مختلف عوامل تاثیرگذار و اثرپذیری از فن آوری نوین ارتباطی است. متاسفانه بخش عمده‏ای از مدیران و مسئولان و برنامه‏ ریزان و تصمیم‏ سازان ما یا نمی‏ خواهند و یا نمی توانند به شناخت این فنّاوری بپردازند. اینترنت و رایانه نه تنها میزان و سطح اطلاعات نسل جوان را افزایش داده، بلكه بر تمایلات و گرایشات آنان نیز تاثیر گذاشته است. نسلی كه با اینترنت سر و كار دارند همین جوانانی هستند كه در نهادهای مختلف مشغول كارند. از این‏ رو برچسب منحرف زدن به چنین كاربرانی به هیچ عنوان روا نیست. اما در عین حال باید توجه داشت كه این رسانه جهانی حاوی پیام‏ها و پیامدهایی است كه می‏تواند شخصیت جوان و نوجوان را به سادگی تحت تاءثیر قرار دهد و به سمت و سویی خطرناك بكشاند. از این رو، جا دارد كه با انجام تحقیقاتی وسیع در حوزه روان‏شناسی و جامعه‏ شناسی اینترنت، مباحثی كه در جوامع پیشرفته مهم و حیاتی قلمداد می‏شوند، جامعه را از آفت‏ های واقعی آنها مطلع، و در صورت امكان از برخی از آنها پیش‏گیری كرد.
یكی از مسائل روان‏شناختی درباره اینترنت، هویت ناشناس كاربر است. هویت، واجد سه عنصر است: شخصی، فرهنگی و اجتماعی، كه هر یك در تكوین شخصیت فرد نقش مهمی را ایفا می‏كنند. در مقایسه‏ه ا، هویت شخصی ویژگی بی‏ همتای فرد را تشكیل می‏دهد و هویت اجتماعی در پیوند با گروه‏ها و اجتماعات مختلف قرار می گیرد. اینترنت صحنه فرهنگی و اجتماعی است كه فرد خود را درموقعیت‏ های متنوع نقش‏ ها و سبك‏ های زندگی قرار می دهد. در این فضای عمومی، مهارت فرهنگی جدیدی لازم است تا با تنظیمات نمادین بتوان بازی كرد. پایگاه شخصی نمونه‏ای مدرن است كه چگونه كاربر اینترنت خود را برای مخاطبان جهانی معرفی می‏كند. برای بیان افكار، احساسات، علایق و آراء از متن مناسب، گرافیك، صدا و فیلم استفاده می‏شود. «میلر» اهمیت و پیوندهای پایگاه شخصی را ذكر می‏كند و می‏گوید كه: «به من بگو لینك‏هایت چیستند تا بگویم كه چه شخصی هستی.»
دكتر محمد عطاران معتقد است كه با امكانات و گزینه‏ های فراوانی كه رسانه‏ های عمومی از جمله اینترنت در اختیار جوانان می‏گذارند، آنان دائماً با محرك‏های جدید و انواع مختلف رفتار آشنا می‏شوند. چنین فضایی هویت نامشخص و پیوسته متحولی را می آفریند، خصوصا برای نسلی كه در مقایسه با نسل قبل با محرك‏های فراوانی مواجه است. همچنین از طریق رسانه‏های جمعی، افراد خط مفروض میان فضای عمومی و خصوصی را تجدید سازمان می‏كنند و این امكانی است كه جوانان فعالانه از آن استفاده می‏كنند.

پیشنهاد مطالعه:  آسیبهای اجتماعی سوء استفاده از امكانات اینترنت

مهکام : در پایان امیدواریم که با شناخت بهتر تمام جنبه های مثبت و منفی اینترنت نسلی پویا و درست اندیش داشته باشیم

about

مطالب مفید

مدیریت وب سایت مهکام ، مجله اینترنتی آموزش خانواده را آقای حسن رامشینی به عهده دارند . ایشان در کنار مشاوره روانشناسی با جمعی دیگر از بهترین روانشناسان و مشاوران کشور به طور ضمنی به غنای این وب سایت کمک می کنند تا بتوانند مهکام را تبدیل به مرجعی برای رفع مشکلات و مسائل مربوط به روان انسانها نمایند.

×