"> 15 گام برای درمان شب ادراری کودکان - فرزندپروری موفق - مهکام
مشاوره آنلاین مهکام

15 گام برای درمان شب ادراری کودکان – فرزندپروری موفق

15 گام برای درمان شب ادراری کودکان

درمان شب ادراری کودکان مسئله ای بغرنج برای والدین مخصوصا مادرها در خانواده می باشد. چرا که بسیاری از مواقع راه کارهای درمانی که از دیگران یاد می گیرند جواب نمی دهد و همچنان بچه جایش را خیس می کند. خوب والدین باید چکار کنند !
15 گام برای درمان شب ادراری کودکان - فرزندپروری موفق-www.mehcom.com

15 گام برای درمان شب ادراری کودکان – فرزندپروری موفق-www.mehcom.com

شب ادراری کودکان می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد که برخی از آن ها جنبه جسمی و فیزیکی دارد و برخی دیگر جنبه روحی و روانی، در اغلب موارد کودک با هر دو مسئله درگیر است. شب ادراری می تواند از نوع اولیه باشد که بیشتر جنبه ارثی دارد (از ابتدا بوده و قطع نشده) و یا ثانویه و کنشی باشد که پس از آن که کنترل شده، دوباره به علت ترس و عوامل هیجانی، شروع شده است.

راه های درمان شب ادراری کودکان :

1 – مراجعه به متخصص ارولوژی برای انجام معاینات جسمی و انجام آزمایش های پزشکی (انگل، کلیه، اسفنکترها، مثانه، اوره و…)

2- مراجعه به روان پزشک کودک برای دارو درمانی.

3- استفاده از تشک زنگدار برای بیدار شدن کودک هنگام تخلیه و شرطی شدن. (این تشک ها را می توانید از داروخانه تهیه کنید)

4- خورانیدن مایعات زیاد مثل آب، چای، آب میوه، دوغ و… به کودک طی روز برای افزایش حجم مثانه.

5- فاصله بین مراحل تخلیه: کودک نباید با فاصله کوتاهی پس از مصرف مایعات تخلیه کند و این زمان باید به مرور افزایش یابد …

6- رعایت رژیم غذایی خاص: کودک نباید از مواد تحریک کننده مثل ادویه جات، فلفل، سرکه، نوشیدنی های گاز دار و افزودنی های خوراکی به مقدار زیاد استفاده کند …

پیشنهاد مطالعه:  پرتاب اشیاء توسط كودكان - دکتر هلاکویی

7- آموزش آداب توالت : در این زمینه پشتکار و حوصله والدین شرط اول است و باید با روش های شکل دهی رفتار و حساسیت زدایی منظم همراه با تشویق و تقویت این آموزش ها داده شود. تغییر محیط و فضای توالت برای کاهش استرس کودکانی که از رفتن به دستشویی امتناع می کند توصیه می شود در این ارتباط استفاده از تکنیک های تشویقی ضروری است.

8- ورزش: در رابطه با ورزش، بیشتر تحریک و تقویت عضلات مثانه مد نظر است. چند نوع ورزش پیشنهاد می شود:

الف: کودک به پشت روی زمین می خوابد و پاهای او از ناحیه زانو توسط فرد دیگر گرفته می شود و کودک دست هایش را پشت سر می گذارد و می نشیند و دوباره می خوابد. این کار بهتر است ده مرتبه انجام و طی روز چهار بار تکرار شود.

ب: کودک می ایستد دست هایش را جلو می برد و ده بار می نشیند و بلند می شود. (تکرار 4 بار در روز )

ج: کودک ورزش شنا را ده بار انجام می دهد (حداقل 4 بار در روز تکرار شود)

9- در صورتی که از تشک زنگ دار استفاده نمی کنید بهتر است کودک را با توجه به شناختی که از او دارید قبل از تخلیه بیدار کنید تا او شرطی شود. (این کار بهتر است 3ساعت پس از خواب انجام شود) مراجعه به مشاور (روان درمان) برای استفاده از تکنیک های تغییر رفتار و شرطی سازی کمک زیادی به کاهش شب ادراری کودک می کند.

10- استرس های روانی، اجتماعی و عوامل اضطراب زا می تواند نقش مهمی در بروز شب ادراری داشته باشد. باید این عوامل به حداقل ممکن کاهش یابد. برای این منظور ترس های کودک را شناسایی کنید و برای رفع آن ها با مشاور خود در تماس باشید. ایجاد آرامش برای کودک به منظور کاهش تنش و استرس یکی از گام های مثبت برای رفع مشکل کودک است. نقل داستان، حرف زدن با کودکان، بازی با او، تفریح و قرار دادن او در محیط های شاد از عوامل ایجاد آرامش در کودک است.

پیشنهاد مطالعه:  دزدی کودکان - آیا بچه من دزد است ؟ تربیت کودک

11- خجالت، کم رویی، گوشه گیری و احساس افسردگی از جمله عوارض روانی شب ادراری است که موجب افزایش اضطراب کودک و در نتیجه تاخیر در درمان او می شود. سعی کنید مشکل کودک را به رویش نیاورید و به او اطمینان دهید که مشکلش قابل درمان است.

12- از تنبیه کودک و به کار بردن روش های سخت گیرانه جدا خودداری کنید.

13- کاهش و یا مصرف نکردن مایعات پس از ساعت هفت عصر توصیه می شود. برای این منظور بهتر است که شام کودک بدون نمک باشد.

14- تخلیه ادرار قبل از خواب ضروری است.

15- استفاده از قرص های روغن ماهی (امگا 3) و مصرف زعفران توصیه می شود .

مهکام مجله اینترنتی آموزش خانواده برتر – تربیت کودک و فرزندپروری موفق

منبع: ahaad.ir

about

مطالب مفید

مدیریت وب سایت مهکام ، مجله اینترنتی آموزش خانواده را آقای حسن رامشینی به عهده دارند . ایشان در کنار مشاوره روانشناسی با جمعی دیگر از بهترین روانشناسان و مشاوران کشور به طور ضمنی به غنای این وب سایت کمک می کنند تا بتوانند مهکام را تبدیل به مرجعی برای رفع مشکلات و مسائل مربوط به روان انسانها نمایند.

×