"> چالش‌های سن مدرسه فرزندخوانده - مهکام
مشاوره آنلاین مهکام

چالش‌های سن مدرسه فرزندخوانده

چالش‌های سن مدرسه

وقتی والدینی کودکی را به فرزندخواندگی می پذیرند در راه تربیت فرزندخوانده چالش ها و مشکلاتی بوجود می آید که گریزی از آن نیست اما آگاهی و اطلاعات والدین می تواند در امر فرزندپروری فرزندخوانده کمک شایانی بنماید. یکی از این مسائل ، چالش‌های سن مدرسه فرزندخوانده می باشد که در این مطلب به آن اشاره شده است.

وقتی کودک به سن مدرسه می‌رسد و یا اینکه شما او را بعد از رسیدن به این سن به فرزندی پذیرفته اید بتدریج متوجه بروز چالش‌ها و مشکلات مرتبط با فرزندخواندگی در این سن خواهید شد. ممکن است در این سن از شما سؤالاتی بپرسد که پاسخ آن را ندانید و یا اینکه ممکن است گاهی شما را با والد اصلی اش مقایسه کند مثلا بگوید که والدین اصلی اش مهربان‌تر از شما بوده‌اند و شما ندانید در برابر این سخنان چه واکنشی نشان دهید.

ممکن است در محیط مدرسه بخاطر فرزندخوانده بودنش از سوی همسالانش مورد اذیت قرار گیرد، معلمش با او رفتار مناسبی نداشته باشد و در محیط‌های اجتماعی از او سؤالاتی بپرسند که آزاردهنده باشد. لازم است نحوه‌ی مواجهه با این شرایط را به کودک آموزش دهیم.

معمولا در محیط اجتماعی مثل مدرسه همسالان ممکن است کودک را مورد تمسخر قرار دهند و یا اینکه معلمین شیوه‌ی رفتاری متفاوتی را با کودک داشته باشند. باید بخاطر داشت که در محیط مدرسه ممکن است هر کودکی به دلیلی مورد تمسخر همسالان قرار بگیرد و این صرفا به مسئله‌ی فرزند خواندگی مربوط نمی‌شود. در این شرایط باید نحوه‌ی مواجهه با تمسخر دیگران را به او آموزش داد.

چالش‌های سن مدرسه فرزندخوانده-مجله اینترنتی مهکام

چالش‌های سن مدرسه فرزندخوانده-مجله اینترنتی مهکام

در محیط های اجتماعی معمولا به جنبه‌های مثبت فرزند‌خواندگی پرداخته ‌نمی‌شود و بیشتر جنبه‌های منفی آن مطرح می‌شود. ممکن است موضوعات گیج کننده‌ای در قالب سؤالاتی مطرح ‌شوند که برای کودک استرس‌زا یا آسیب‌زا باشد. برای پاسخ‌دهی به اینگونه سؤالات لازم است کودک آموزش‌هائی ببیند. در این‌جا به نحوه‌ی پاسخ‌دهی به برخی از این سؤالات می‌پردازیم:

چرا والدین واقعی‌ات تو رو رها کرده‌اند ؟

در این سؤال دو نکته‌ی آسیب‌زا نهفته است. یکی کلمه‌ی “والدین واقعی” و دیگری کلمه “رها کردن“.

وقتی کلمه‌ی “والدین واقعی” استفاده می‌شود این تصور در ذهن کودک شکل می‌گیرد که والدین فعلی‌اش واقعی نیستند.

پیشنهاد مطالعه:  خطاهای رایج والدین در فرزندپروری فرزندخوانده

کلمه “رها کردن” این تصور را ایجاد می‌کند که او به‌قدر کافی ارزشمند نبوده‌است که توسط والدین‌اش نگهداری شود. لذا اصلاح این دو مفهوم در ذهن کودک قبل از آن‌که بخواهیم به سؤال پاسخ دهیم ضروری است.

در مورد اول باید به کودک گفته‌شود که شما هم، والدین واقعی او هستید ولی نه والدی که او را به دنیا آورده‌است بلکه والدی که پس از تولد مسئولیت والدی او را پذیرفته‌است. در مورد دوم نیز باید توضیح داد که والدین فرزندان خود را رها نمی کنند بلکه به دلایل مختلفی ممکن است توان مراقبت از آن‌ها را نداشته باشند.

در مورد نحوه‌ی پاسخ‌گوئی به سؤالات نیز باید بیاد داشت که بسیاری از افراد فقط بخاطر کنجکاوی و یا از روی فضولی و مداخله‌جویی کنکاش می کنند و در این موارد ضرورتی ندارد که کودک به سؤالات آن ها پاسخ دهد. لذا می توان به کودک آموزش داد که در جواب بگوید که مایل نیست به این سؤال جواب دهد.

چنانچه بخواهد به این سؤال جواب دهد می تواند بگوید که والدین اولیه اش او را رها نکرده‌اند بلکه به دلایلی توانائی نگهداری نداشته اند و بهمین دلیل نزد والدین فعلی اش زندگی می کند.

گاهی اتفاق می افتد که افراد شروع به تجسس بیشتر می کنند در این صورت کودک می تواند از آن‌ها بپرسد که چرا این سؤالات را می کنند و یا اعلام کند که مایل نیست جواب بدهد. همچنین لازم است به کودک مفهوم خصوصی بودن برخی موضوعات را نیز آموزش داد و این‌که افراد اجازه ندارند در مورد موضوعات خصوصی ما کنکاش کنند.

آیا تاکنون والدین واقعی‌ات را دیده‌ای ؟

این نیز یکی از پرسش‌های مداخله جویانه است. بسیاری از افراد بر اساس برخی فیلم‌های سینمائی و یا شنیده‌ها این تصور را دارند که لازم است بچه‌های فرزند خوانده با والدین‌ اولیه شان دیدار کنند. و در این مورد سؤالاتی را می پرسند.

این سؤال از این جهت که کلمه‌ی “والدین واقعی‌” را استفاده کرده‌است و به این‌دلیل که این تلقی را ایجاد می کند که کودک حتما باید این ملاقات را داشته باشد می‌تواند برای کودک آسیب‌زا باشد. باید بخاطر داشت که اکثریت این کودکان حتی در بزرگسالی بدنبال ملاقات با والدین اولیه نیستند.

پیشنهاد مطالعه:  چگونه با نوجوانان ناسازگار رفتار کنیم ؟ فرزندپروری موفق

اینکه آن‌ها بخواهند با والدین اولیه شان ملاقات بکنند یا نکنند چیزی است که به تصمیم خود آن‌ها مرتبط است و نمی‌توان آن‌ها را مجبور کرد. بنابراین اگر در بزرگسالی یا هر زمان دیگری تمایل نشان دادند ممکن است در صورتیکه امکان این ملاقات وجود داشته باشد به آن‌ها کمک کنیم. کودک می تواند در جواب این سؤال بگوید که هنوز تصمیمی در این خصوص ندارد و یا اینکه می تواند اعلام کند که مایل نیست به این سؤال جواب بدهد.

اینکه به فرزندی پذیرفته شده‌ای خوب است یا نه ؟

این سؤال و یا سؤال دیگری نظیر ” قبلا که نزد والدین اولیه‌ات بودی بهتر بود یا الان که به فرندی پذیرفته‌شده‌ای ؟” برای کودک شرایط دشواری را در پاسخگوئی ایجاد می کنند. واقعیت اینست که کودک مبنای مشخصی برای مقایسه‌ی این دو حالت ندارد. در این موارد بهتر است کودک پاسخ دهد که نمیداند و یا اینکه نمی تواند مقایسه کند.

نویسنده :

دكتر جواد محمودی قرائی

فوق تخصص روان‌پزشكی كودك و نوجوان

منبع:iacap.ir

مهکام مجله اینترنتی آموزش خانواده موفق-اصول تربیتی کودکان فرزندخوانده

تربیت فرزند و نیازهای روانی، عاطفی – خانواده آسمانی

تربیت فرزند و نیازهای روانی، عاطفی - خانواده خوشبخت-www.mehcom.com

تربیت فرزند و نیازهای روانی، عاطفی – خانواده آسمانی تربیت کودک ،تربیت فرزند ،چگونه بچه هایمان را تربیت کنیم،تربیت فرزند پسر، تربیت فرزند دختر ،تربیت فرزند در اسلام ،تربیت بچه ها، تربیت بچه ،چگونه فرزند تربیت کنیم ،چگونه فرزند خوب تربیت کنیم ،چگونه فرزند خود را خوب تربیت کنیم ،چگونه یک فرزند خوب تربیت کنیم ،چگونه بچه خوب تربیت کنیم … ادامه مطلب »

*********************************************

چگونه والدین خوبی باشیم ؟ روش های ارتباط با نوجوان و جوان

چگونه والدین بهتری باشیم ؟ روش های ارتباط با نوجوان و جوان-www.mehcom.com

چگونه والدین خوبی باشیم ؟ راه های برقراری ارتباط با کودکان نوجوانان و جوانان (خانم دکتر فردوسی پور)اورجینال چگونه والدین بهتری باشیم (خانم دکتر فردوسی پور)اورجینال چگونه والدین خوبی باشیم ؟ چگونه پدر و مادر خوبی باشیم ؟ چگونه پدر و مادر بهتری باشیم ؟ چگونه با نوجوانان رفتار کنیم ؟ چگونه با نوجوانان ارتباط برقرار کنیم؟ روش های ارتباط … ادامه مطلب »

پیشنهاد مطالعه:  تکنیک راه حل اشتراکی برای حل مشکلات نوجوانتان

*********************************************

مجموعه پزشک کودک – پزشک فرزند خود باشید

مجموعه پزشک کودک - اورجینال-www.mehcom.com

مجموعه پزشک کودک- آیا شما هم دنبال پزشک کودکان خوب می گردید ؟ آیا شما دوست دارید که یک پزشک کودک همیشه به شما جواب بگوید ؟ تا به حال به این موضوع فکر کرده اید اگر خدای ناکرده در انتهای شب روزهای خاص تعطیل بچه ای علائمی از بیماری بروز داد باید چه کاری انجام دهید ؟ ما به … ادامه مطلب »

*********************************************

آموزش تربیت فرزند از دکتر فرهنگ هلاکویی از تولد تا ۱۹ سالگی

مجموعه کامل آموزش تربیت فرزند از دکتر فرهنگ هلاکویی از تولد تا ۱۹ سالگی

آموزش تربیت فرزند از دکتر فرهنگ هلاکویی از تولد تا ۱۹ سالگی آموزش فرزندپروری موفق تربیت صحیح و اصولی کودک و نوجوان تربیت فرزندان از بدو تولد تا سه سالگی دکتر فرهنگ هلاکویی تربیت کودک دکتر فرهنگ هلاکویی تربیت نوجوان ما برای بسیاری از چیزها هزینه می کنیم مثلا برای تفریح برای سرگرمی برای خوردن و … برای یادگیری بسیاری … ادامه مطلب »

*********************************************

خرید آموزش خیاطی خانم عمرانی جدید-18 دی وی دی

خرید آموزش خیاطی خانم عمرانی جدید-18 دی وی دی-www.mehcom.com

خرید آموزش خیاطی خانم عمرانی خرید آموزش خیاطی عمرانی ،خیاطی خانم عمرانی برنامه خانواده، خیاطی خانم عمرانی خانه ی مهر،خیاطی خانم عمرانی در شبکه جام جم ،خیاطی خانم عمرانی سیمای خانواده،خیاطی خانم سیما عمرانی،آموزش خیاطی خانم عمرانی جدید،آموزش خیاطی تصویری خانم عمرانی،آموزش خیاطی خانم عمرانی با  نمایش فیلم،آموزش خیاطی مبتدی،خرید سی دی آموزش خیاطی،خرید آموزش خیاطی،خرید آموزش خیاطی خانم سیما … ادامه مطلب »

*********************************************

خرید اینترنتی آموزش بافتنی – زیبا بپوشید

خرید اینترنتی آموزش بافتنی

خرید اینترنتی آموزش بافتنی مزیت خرید اینترنتی آموزش بافتنی این است که با توجه به قیمت بالای پوشاک بافتنی با کمی هزینه برای خرید آموزش بافتنی براحتی می توانید با کمترین هزینه زیباترین ، قشنگ ترین لباس های بافتنی را برای خودتان و کسانی که دوستشان دارید ببافید . در ضمن حتی می توانید با بافتن و فروختن تولیدات خودتان … ادامه مطلب »

 

about

مطالب مفید

مدیریت وب سایت مهکام ، مجله اینترنتی آموزش خانواده را آقای حسن رامشینی به عهده دارند . ایشان در کنار مشاوره روانشناسی با جمعی دیگر از بهترین روانشناسان و مشاوران کشور به طور ضمنی به غنای این وب سایت کمک می کنند تا بتوانند مهکام را تبدیل به مرجعی برای رفع مشکلات و مسائل مربوط به روان انسانها نمایند.

×