"> اختلال کمبود میل جنسی- Hypoactive Sexual Desire Disorder - مشاوره آنلاین مهکام
مشاوره آنلاین مهکام

اختلال کمبود میل جنسی- Hypoactive Sexual Desire Disorder

اختلال کمبود میل جنسی-اختلال میل جنسی کم کار در مردان و زنان – سردمزاجی مردان-چرا همسرم تمایلی به رابطه جنسی ندارد؟- درمان کمبود لیبیدو-درمان بی میلی مردان-چگونه میل جنسیم را کاهش دهم-علل کاهش نعوظ-علت کم شدن روابط زناشویی-درمان بي ميلي زنان-داروی گیاهی افزایش قدرت شهوات

اختلال کمبود میل جنسی

اختلال کمبود میل جنسی

اختلال کمبود میل جنسی

در طبقه بندی آماری تشخیصی اختلالات روانی دی اسم ام فایو-DSM-IV اختلالات میل جنسی Sexual Desire Disorder ( که سرد مزاجی هم نامیده میشود) را به دو گروه تقسیم میکند :

  1. اختلال کمبود میل جنسی Hypoactive Sexual Desire Disorder
  2. اختلال انزجار یا بیزاری جنسی Sexual Aversion Disorder

اختلال کمبود میل جنسی از اختلال انزجار جنسی شایعتر است و در خانم ها بیشتر از آقایان دیده می شود ولی در اختلال انزجار جنسی، شدت اختلال بیشتر است.

آمار نشان میدهد حدود ۲۰% افراد اختلال کمبود میل جنسی دارند. اختلال انزجار جنسی شبیه فوبیا ( ترس مرضی) میباشد و همزمان با اختلال کمبود میل جنسی هم میتواند در فرد وجود داشته باشد و هر دو نشان دهنده فرکانس پایین تعاملات جنسی هستند.

قطع یا فقدان میل جنسی، دلیل بسیار مهم اختلافات زناشویی می باشد.

در تشخیص گذاری بالینگر باید سن، سلامت کلی و استرس های زندگی درمان جو را ارزیابی کند و باید مشخص کند قبل از شروع اختلال، میل جنسی در چه سطحی بوده است.

نیاز به تماس و ارضا جنسی در بین افراد مختلف و از زمانی به زمان دیگر در هر فرد فرق میکند. مثلا اگر زوجی در ماه ۴ بار رابطه جنسی داشته باشند و سبب ناراحتی در آنها نشود نباید تشخیص اختلال میل جنسی در آنها گذاشت.

به شما مطالعه مطلب تاثیر مثبت 1 یا 2 بار رابطه زناشویی در هفته بر ایمنی بدن – مشاوره جنسی را پیشنهاد می کنیم.

سردکننده های جنسی مردان :

۱- خانم هایی که چنان رفتار میکنند که گویی از روابط جنسی و معاشقه بدشان می آید.
۲- زنهایی که هیچ وقت شروع کننده نیستند.
۳- زنانی که نسبت به بدن مردها شناخت کافی ندارند.
۴- خانم هایی که بار رسیدن به اوج نقطه جنسی را به مرد شان واگذار میکنند.
۵- زن هایی که در رختخواب مثل پلیس رفتار .
۶- بانوانی که مثل جسد در رختخواب بی حرکت و بی عکس العمل میباشند.
۷- زن هایی که در رختخواب زیاد حرف میزنند.
۸- همسرانی که زیاد مراقب بهداشت و زیبایی خود نیستند.
۹- زنهایی که خودشان از ظاهر و قیافه خود خوششان نمی آید و مرتبا خودشان را پایین می آورند و تحقیر میکنند.
۱۰- خانمهایی که بیش از اندازه به ظاهر و قیافه خودشان حساس اند.
۱۱- زنهایی که دوست ندارند معاشقه دریافت کنند.
۱۲- خانم هایی که به هنگام بوسیدن زیاد از زبانشون استفاده میکنند.
۱۳- همسرانی که بیش از حد جدی هستند.
۱۴- زنهایی که بیش از حد به مردشان وابسته هستند.
۱۵- زنهای کوتاه فکر و سطحی ( یا به اصطلاح ژورنالیستی زرد ! )
۱۶- بانوانی که فقط به وضع مالی و اقتصادی مرد اهمیت میدهند.
۱۷- زن هایی که با استفاده از بدن و جنسیت خود مردها را بازی میدهند.
۱۸- زنانی که مدام از نامزد یا همسر قبلی شان صحبت میکنند.
۱۹- خانمهایی که به لحاظ جنسی خود انگیخته نیستند.
۲۰- زن هایی که لباس زیر کهنه زشت میپوشند.

پیشنهاد مطالعه:  سردرد پس از عمل جنسی - دلائل و راهکارهای درمان

سردکننده های جنسی زنان:

لازم به ذکر است که سرد کننده های جنسی زنان، اغلب شبیه مردان میباشد. ولی مهمترین عامل آن، اختلاف زناشویی و بخصوص عدم پذیرش عاطفی روانی همسر، توسط زن میباشد.

برای اطلاع بیشتر در زمینه نداشتن ارگاسم می توانید مطلب آنورگاسمی یا اختلال ارگاسم در زنان – مشاوره جنسی را مطالعه نمایید.

اختلال کمبود میل جنسی در مردان

سازمان بهداشت جهانی نام کمبود یا فقدان میل جنسی ( Lack or loss of Sexual Desire) را بجای اختلال کمبود میل جنسی برگزیده است و ملاکهای تشخیصی زیر را دارد:
۱- کمبود یا فقدان میل جنسی ، که با کاهش جستجوی رابطه جنسی، کاهش اندیشه درباره رابطه جنسی و احساسات میل یا اشتهای مربوط به آن و کاهش خیال پردازیهای جنسی بروز میکند.
۲- علاقه فرد به شروع رابطه جنسی چه با شریک جنسی چه به صورت خودارضایی کاهش می یابد که سبب میشود بسامد فعالیتهای جنسی فرد به طور واضح پایین تر از حد مورد انتظار سن و شرایط فرد باشد و یا تعداد فعالیتهای جنسی نسبت به میزان بالای قبلی افت کرده باشد
۳- ملاک های کلی کژکاری جنسی وجود داشته باشد:

  • فرد قادر نیست در رابطه جنسی دلخواهش شرکت کند
  • کژکاری مکرر رخ می دهد ولی ممکن است در مواقعی وجود نداشته باشد
  • کژکاری حداقل ۶ ماه طول کشیده باشد
  • کژکاری را نمیتوان به سایر اختلالات روانی یا جسمانی یا دارویی نسبت داد

عوامل روانشناختی و عضویی دارویی مسبب اختلال

وجود میل جنسی به چندین عامل بستگی دارد و فقدان یا صدمه به یک یا چند تا از این عوامل میتواند باعث کاهش میل جنسی شود:

  • سائق زیستی
  • عزت نفس کافی
  • توانایی پذیرش خویشتن بعنوان یک فرد فعال جنسی
  • تجارب خوب قبلی از رابطه جنسی
  • دسترسی به یک شریک جنسی مناسب
  • رابطه خوب با شریک جنسی در زمینه های غیرجنسی
پیشنهاد مطالعه:  سبب شناسی اختلال های میل جنسی کم و بیزاری جنسی

مطالعات نشان میدهد که شایعترین دلیل قطع یا فقدان میل جنسی، اختلافات زناشویی می باشد.

همچنین پرهیز از رابطه جنسی به مدت طولانی میتواند زمینه ساز این اختلال باشد. از دیدگاه روانکاوانه، نوعی مکانیسم دفاعی برای اجنتاب از ترس های ناخودآگاه از سکس می باشد. عوامل روانشناختی مثل افسردگی و اضطراب و استرس مزمن هم میتواند زمینه ساز یا تشدید کننده اختلال باشد.

این اختلال در اثر بیماری های عمومی و نیز داروها و مواد هم میتواند ایجاد شود که انجمن روانپزشکی آمریکا در این خصوص اختلال کمبود میل جنسی ناشی از بیماری ها را با عنوان کژکاری جنسی ناشی از بیماری طبی عمومی Sexual Dysfunction Due to a General Medical و با کد اختلال کمبود میل جنسی در زن ناشی از بیماری طب عمومی و اختلال کمبود میل جنسی ناشی از داروها و مواد را با عنوان کژکاری جنسی ناشی از مواد Substance-Induced Sexual Dysfunction و با کد با اختلال میل نامگذاری کرده است.

میل جنسی اغلب پس از بیماری یا جراحی عمده کاهش می یابد بخصوص اگر متعاقب اعمالی چون برداشتن روده یا پستان تصویر بدنی مخدوش شده باشد. بیماری های مزمن که نیروی شخص رو تحلیل میبرد هم میتواند زمینه ساز باشد.

در زنان دچار کاهش میل جنسی کاهش استروژن و بلوک دوپامین توسط بعضی داروها یا مواد یا بیماریها هم دیده می شود.همچنین داروهای تضعیف کننده سیستم اعصاب مرکزی در این زمینه نقش دارند.

درمان اختلال میل جنسی کم کار در مرد

دانستن اینکه اختلال جنسی اولیه است یا ثانویه، و دیگر اینکه فقط معطوف به شوهر است یا کلاً در رابطه با هر جنس مخالفی وجود دارد، در درمان اختلال جنسی زنان مهم است.

علل بی‌میلی جنسی در زنان هرچه که باشد نیازمند بررسی و درمان به‌موقع است. بی‌میلی‌های جنسی در زنان را به خوبی می‌توان با شناسایی و رفع علل زمینه‌ساز آن درمان کرد. نکته مهم در درمان بی‌میلی جنسی زنان این است که مبتلایان به بی‌میلی جنسی نباید خودسرانه به دارودرمانی اقدام کنند زیرا علاوه بر عوارضی که این‌گونه داروها در صورت مصرفی بی‌رویه دارند، گاه به علت بی‌توجهی به منشأ بی‌میلی جنسی بی‌اثر خواهند بود یا به‌صورت مقطعی اثر می‌کنند.

پیشنهاد مطالعه:  اختلال بیزاری جنسی-sexual aversion disorder

نکته مهم دیگر این‌که فرد مبتلا به بی‌میلی جنسی نباید به این اختلال، بی‌توجه باشد زیرا ترک یا کاهش روابط زناشویی به علت این اختلال، شدت بی‌میلی جنسی را افزایش می‌دهد و فرد را در آینده به بحران‌های جدی زندگی زناشویی دچار می‌کند.

بهبود سبک زندگی مثل انجام ورزش، عدم مصرف سیگار و الکل و سایر مواد، رژیم غذایی مناسب، افکار معنوی انجام مشاوره با روانپزشک جهت شناسایی علل احتمالی اختلال و تعدیل یا از بین بردن عوامل موثر مثلا تنظیم داروهای مصرفی به کمترین میزان موثر یا درمان های دارویی با داروهای ضدافسردگی بویژه عوامل دوپامینرژیک مثل بوپروپیون یا سلژیلین یا تجویز هورمون در صورت کمبود آن مشاوره با روانپزشک یا روانشناس جهت روان درمانی

ملاکهای تشخیص اختلال میل جنسی کم کار در مرد در DSM5

A. کاهش (یا فقدان) پایدار یا عود کننده افکار یا رویا‌پردازی ‌های جنسی و میل جنسی به گونه ای که ارزیابی متخصص بالینی با در نظر گرفتن عوامل اثرگذار بر عملکرد جنسی، مانند سن و زمینه‌ های عمومی و فرهنگی زندگی فرد آن را تأیید کند.

B. تداوم علائم‌ ملاک A حداقل به مدت تقریباً ۶ ماه.

C. علائم‌ ملاک A موجب پریشانی بالینی قابل توجه در فرد می گردد.

D. این کژکاری جنسی با اختلال روانی غیرجنسی دیگری قابل توجیه نیست و یا ناشی از نارضایتی شدید از رابطه یا سایر عوامل استرس‌زای عمده و یا متأثر از مصرف مواد/ یا داروهای نسخه شده یا سایر بیمارهای جسمی نمی باشد.

مهم است که مشخص کنید:

آیا این اختلال در تمام عمر وجود دارد اختلال از زمانی ‌که فرد از لحاظ جنسی فعال شده وجود داشته است. و یا اکتسابی است یعنی اختلال پس از یک دوره عملکرد جنسی تقریباٌ بهنجار آغاز گردیده است.

مهم است که مشخص کنید:

آیا این اختلال تعمیم یافته است یعنی محدود به شکل خاصی از تحریک، شرایط، یا شرکای جنسی نیست و یا موقعیتی است تنها در نوع خاصی از تحریک، موقعیت، یا بعضی شرکای جنسی روی می‌دهد.

شدت کنونی اختلال کمبود میل جنسی مشخص کنید:

خفیف: وجود شواهدی از ناراحتی کم از تجربه علائم‌ ملاک A..

متوسط: وجود شواهدی از ناراحتی متوسط از تجربه علائم‌ ملاک A..

شدید: وجود شواهدی از ناراحتی شدید یا بسیار شدید از تجربه علائم‌ ملاک A..

سایر اخلالات جنسی را بشناسید

منبع:ravanrahnama.ir

about

مطالب مفید

مدیریت وب سایت مهکام ، مجله اینترنتی آموزش خانواده را آقای حسن رامشینی به عهده دارند . ایشان در کنار مشاوره روانشناسی با جمعی دیگر از بهترین روانشناسان و مشاوران کشور به طور ضمنی به غنای این وب سایت کمک می کنند تا بتوانند مهکام را تبدیل به مرجعی برای رفع مشکلات و مسائل مربوط به روان انسانها نمایند.

×