"> 5 گام پیشگیری از اعتیاد فرزندان ویژه والدین-مشاوره روانشناسی
مشاوره آنلاین مهکام

5 گام پیشگیری از اعتیاد فرزندان ویژه والدین

راه ها و روشهای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در نوجوانان و جوانان

مصرف مواد اعتیاد آور نه تنها باعث می شود که نوجوان عوارض شدید جسمی – روانی را تحمل کند ، بلکه موجب می شود وی توانایی ها و مهارت های طبیعی (مثل کارآیی ، استقلال ، اعتماد به نفس و تصمیم گیری ) را که باید طی دوره تکامل تا بزرگسالی کسب کند ، به دست نیاورد.

بنابراین وی پس از مدتی به جای دست و پنجه نرم کردن با مشکلات زندگی و یاد گرفتن چگونگی حل مسائل و مشکلاتش ، می آموزد که چگونه از مشکلات فرار کند. در نتیجه رشد و تکامل استقلال و کسب مهارتهای زندگی در او متوقف می شود. www.mehcom.com

فرزندپروری – نوجوانانی که از سوی والدین آموزش داده می شوند و مورد حمایت قرار می گیرند ، 54% کمتر مواد مصرف می کنند . برخی مطالعات نشان داده اند ، دختران و پسران در صورتی که از شرایط مطلوب خانوادگی برخوردار باشند ، کمتر به سیگار و مصرف مواد غیر مجاز روی می آورند . در این مقاله قصد داریم شما را با راه های عملی پیشگیری از اعتیاد فرزندانتان آشنا کنیم.

5 گام پیشگیری از اعتیاد فرزندان ویژه والدین-مشاوره روانشناسی

5 گام پیشگیری از اعتیاد فرزندان ویژه والدین-مشاوره روانشناسی

5 گام پیشگیری از اعتیاد فرزندان

گام اول : ایجاد ارتباط خوب و سازنده با فرزندان

گام دوم : در زندگی فرزندان مشارکت داشته باشید

گام سوم : الگوی مناسبی برای فرزندتان باشید

خود را درگیر سوءمصرف مواد اعتیاد آور نکنید . گفته و عملتان یکسان باشد. تاثیر عمل شما بیشتر از گفته هایتان خواهد بود. فرزندان در هر مقطع سنی تحت تأثیر رفتار بزرگسالان قرار می گیرند و از بزرگترها تقلید می کنند. تقاضای آوردن زیر سیگاری یا خرید سیگار را از فرزندان خود نداشته باشید.

پیشنهاد مطالعه:  با خودزنی و خودآزاری نوجوانان چه باید کرد ؟

گام چهارم : به فرزندان بیاموزید دوستان خود را عاقلانه انتخاب کنند

عامل مهمی که باعث می شود نوجوانان تحت تاثیر همسال در معرض سوءمصرف مواد قرار گیرند نیاز به پذیرش از سوی آنان است . با این حال طی سنین اولیه زندگی رابطه ای قوی و مستحکم با فرزند برقرار کرده باشید تاثیر رفتار شما بر رفتار نوجوانان باقی خواهد ماند.

یکی از قویترین انگیزه های نوجوانان برای دوری از مصرف مواد در برابر تعارف دیگران این است که بدانند والدینشان با مصرف مواد مخالفند و در صورت مشاهده از آنان مأیوس و دلسرد می شوند به طور واضح به فرزندتان بفهمانید که نمی خواهید سیگار و مواد غیر مجاز مصرف کنند.

گام پنجم :  بر فعالیت های فرزندان نظارت داشته باشید

با دوستان فرزندتان رابطه داشته باشید و با والدین شان در ارتباط باشید. هنگام خروج فرزندتان از منزل مطمئن شوید کجا می رود با چه کسی ملاقات دارد و چه می خواهد انجام دهد. در بیرون از منزل با او در تماس باشید و حال او را جویا شوید . زمینه ای برای شرکت فرزندتان در فعالیت های سالم و لذت بخش فراهم سازید.

منابع :

1-مجموعه پیشگیری از اعتیاد ، راهنمای پیشگیری از سوء مصرف مواد در نوجوانان، حقایقی برای نوجوانان و خانواده ها ، علیرضا جزایری ، لیلا سلیمانی ، نشر دانژه

2-کلیدهای پیشگیری و مقابله با اعتیاد در نوجوانان – پیکهارت ، کارل نشر صابرین 1380

برگرفته از مجله رشد پیشگیری نوین ویژه والدین

مشاوره روانشناسی مهکام

about

مطالب مفید

مدیریت وب سایت مهکام ، مجله اینترنتی آموزش خانواده را آقای حسن رامشینی به عهده دارند . ایشان در کنار مشاوره روانشناسی با جمعی دیگر از بهترین روانشناسان و مشاوران کشور به طور ضمنی به غنای این وب سایت کمک می کنند تا بتوانند مهکام را تبدیل به مرجعی برای رفع مشکلات و مسائل مربوط به روان انسانها نمایند.

  1. ماکان کاظمی نسب گفت:

    عالی بود . استفاده کردیم .

×