"> 10 راهکار مفید کاهش نگرانی ها در زندگی- قسمت سوم - مشاوره آنلاین مهکام
مشاوره آنلاین مهکام

10 راهکار مفید کاهش نگرانی ها در زندگی- قسمت سوم

10 راهکار مفید کاهش نگرانی ها در زندگی- قسمت سوم

در قسمت دوم مجموعه مطلب 10 راهکار مفید کاهش نگرانی ها در زندگی یاد گرفتیم که: نگرانی را چگونه طبقه بندی کنیم؟ و چگونه تشخیص بدهیم که یک نگرانی طبیعی هست یا اینکه حالت نگرانی ما غیرطبیعی و مرضی می باشد.

در میان انواع نگرانی های مرضی به اختلال اضطراب منتشر یا فراگیر اشاره شد، در این قسمت از مجموعه مطلب 10 راهکار مفید برای کاهش نگرانی ها در زندگی به علائم اختلال اضطراب منتشر می پردازیم:

علائم اختلال اضطراب منتشر

این اختلال با علایمی مانند وجود نگرانیهای غیر عادی و شدید در بسیاری از حوزه های زندگی ( مانند حوزه ی سلامتی ، حوزه ی شغلی و یا حوزه ی ارتباطات اجتماعی )مشخص می شود و این نگرانیها برای مدت حداقل ۶ ماه دوام دارند .

اشخاصی که مبتلا به اختلال اضطراب منتشر می باشند علایم جسمانی اضطراب ( مانند: افزایش میزان ضربان قلب ، افزایش میزان آهنگ تنفس ، حالت لرزش ، تنش عضلات ، حالت بیقراری و سردردهای روزانه ) را به صورت تقرا روزانه تجربه می نمایند.

 همچنین آنان مشکلات زیادی در زمینه ی حالت خواب ( مانند: حالت بیخوابی ) دارند.

از دیگر ویژگیهای اختلال اضطراب منتشر شدت زیاد علایمی است که شخص آنها را تجربه می کند و شدت زیاد این علایم می تواند سبب گردد که شخص مبتلا به اختلال اضطراب منتشر درعملکردهای مختلف زندگی مانند:

عملکردهای شغلی ، ارتباطی و تحصیلی با مشکلات قابل توجهی روبرو شود.

زمانی که حالت نگرانی عادی، تبدیل به حالت نگرانی غیر عادی می گردد احتمال دارد که علایم اختلال اضطراب منتشر ظاهر شود.

پیشنهاد مطالعه:  تفاوت اضطراب و استرس چیست ؟

در چنین حالتی می توان از روش های مختلف درمانی مانند: روان درمانی و یا دارو درمانی استفاده نمود.

روان درمانی به مجموعه ای از درمانهای غیر دارویی یا درمانهای اجتماعی یا روانشناختی مختلف گفته می شود که ویژگی مشترک آنها تلاش برای ایجاد تغییرات مختلف از جمله تغییرات رفتاری ، هیجانی و شناختی است.

روان درمانیها برای رسیدن به هدف فوق از تکنیکهای مختلفی استفاده می نمایند . دو عامل مهمی که روان درمانیها را از هم جدا می کند استفاده از تکنیکهای مختلف و تاکید متفاوت آنها بر روی ایجاد تغییرات در زمینه های مختلف هیجانی ، رفتاری و شناختی است.

از بین روان درمانیهایی که برای درمان اختلال اضطراب منتشر بکار می رود درمان شناختی-رفتاری یکی از کارآمدترین روش های روان درمانی می باشد.

 درمان شناختی – رفتاری درمانی کوتاه مدت و سازمان یافته است و اهداف عمده ی آن آموزش وجود ارتباط متقابل بین افکار ، رفتار و هیجانات و کمک به مراجعان برای شناسایی و مقابله با افکار خودکار منفی می باشد.

زمانی که درمان شناختی- رفتاری برای درمان اختلال اضطراب منتشر بکار می رود مراجع معمولا هفته ای یکبار برای درمان مراجعه می کند و هر جلسه ی درمانی حدود۴۵ تا ۵۰ دقیقه طول می کشد.

برای اجرای درمان شناختی – رفتاری ابتدا باید تشخیص داده شود که این درمان برای شخصی که مبتلا به اختلال اضطراب منتشر می باشد و برای درمان مراجعه نموده است مناسب می باشد.

 برای تشخیص مورد فوق لازم است که یک جلسه ی مصاحبه برگزار گردد و در این جلسه وجود ملاکهایی که برای اجرای درمان لازم است مورد بررسی قرار گیرد.

پیشنهاد مطالعه:  مقایسه اضطراب امتحان در دختران و پسران

ملاک های شروع درمان شناختی رفتاری اختلال اضطراب منتشر

از جمله ملاکهایی که برای آغاز درمان شناختی –رفتاری اختلال اضطراب منتشر لازم است می توان به موارد زیر اشاره نمود:


-داشتن سطح تحصیلات حداقل در حد اول دبیرستان


-شدت خفیف تا متوسط علایم اختلال اضطراب منتشر


-علاقه ی مراجع به برگزاری جلسات روان درمانی

ادامه مطلب در 10 راهکار مفید کاهش نگرانی ها در زندگی- قسمت چهارم

about

مطالب مفید

مدیریت وب سایت مهکام ، مجله اینترنتی آموزش خانواده را آقای حسن رامشینی به عهده دارند . ایشان در کنار مشاوره روانشناسی با جمعی دیگر از بهترین روانشناسان و مشاوران کشور به طور ضمنی به غنای این وب سایت کمک می کنند تا بتوانند مهکام را تبدیل به مرجعی برای رفع مشکلات و مسائل مربوط به روان انسانها نمایند.

×