"> چکار کنیم بعد از طلاق کمترین آسیب به کودکان برسد ؟ - مهکام
مشاوره آنلاین مهکام

چکار کنیم بعد از طلاق کمترین آسیب به کودکان برسد ؟

چکار کنیم بعد از طلاق کمترین آسیب به کودکان برسد ؟

یکی از آسیب های اجتماعی و همچنین آسیب های خانواده که در جامعه با آن مواجه هستیم ، بحث طلاق می باشد . طلاق آخرین راهی است که اسلام برای زندگی مشترک زن و شوهر در نظر گرفته است اما خیلی از مواقع قبل از اینکه به مشاور خانواده یا روانشناس مراجعه کنیم یا راه های دیگری را نیز برای ادامه زندگی در نظر بگیریم به ورطه طلاق کشیده می شویم .

به هر حال  طلاق در خانواده ها کم یا زیاد رخ می دهد. اما تکلیف فرزندان و کودکان طلاق چیست ؟ یا چکار باید بکنیم تا آسیب های وارده به بچه های طلاق به کمترین حد ممکن برسد ؟ برای یافتن جواب این سوالات با ما همراه باشید.

چکار کنیم بعد از طلاق کمترین آسیب به کودکان برسد ؟-www.mehcom.com

چکار کنیم بعد از طلاق کمترین آسیب به کودکان برسد ؟-www.mehcom.com

پذیرش طلاق برای بعضی از کودکان کار ساده ای نیست. حتی ممکن است در بین دوستان و افراد فامیل به دلیل طلاق والدین برچسب هایی بخورند که برای شان خوشایند نباشد و آسیب ببینند. اینجاست که والدین می توانند با چند توصیه مفید کاری کنند که فرزندشان احساسات منفی و ناخوشایندی نداشته باشد و راحت تر با شرایط موجود کنار بیاید.

بچه هایی که پدر و مادرشان از هم طلاق گرفته اند ممکن است از سوی اطرافیان و دوستانشان حرف هایی بشنوند و برچسب هایی به آنها زده شود.

شاید به آنها گفته شود پرخاشگر هستند، کمبود محبت دارند، نیازهایشان برآورده نمی شوند یا افسردگی دارند. بعضی ها هم به آنها برچسب می زنند که شیطان یا ناسزاگو هستند.

درصورتی که این برچسب ها درباره ی همه ی بچه های طلاق عمومیت ندارد و به شیوه ی جداشدن پدر و مادر مربوط می شود.

پیشنهاد مطالعه:  شوهرم دائم قهر می کند چکار کنم ؟

گاهی اوقات علت جداشدن پدر و مادر، مشکلات اخلاقی است. البته بعضی وقت ها هم والدین به دلیل مشکلات اقتصادی، بیماری های روانی یا آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد و بیکاری طلاق می گیرند. هرچقدر بچه ها از این عوامل بیشتر تاثیر گرفته باشند این برچسب ها بین دوستانشان بیشتر مطرح می شود.

بنابراین باید تلاش شود طلاق والدین کمترین آسیب را بر کودکان داشته باشد تا آنها هم کمتر برچسب بخورند.


آسیب کمتر برای کودکان
بهترین راهکار عملی برای والدینی که در شرف جدایی هستند یا طلاق گرفته اند این است که احترام یکدیگر را حفظ کنند و در حضور بچه ها از اختلافاتشان حرف نزنند، حرمت ها را حفظ کنند.

مراجعه به مشاور و روان شناس
توصیه ی دیگر به والدین این است که قبل از طلاق به مشاور و روان شناس مراجعه کنند. حتی اگر طلاقشان قطعی است پیشنهاد می شود شیوه ی جداشدن را از طریق روان شناس و مشاور خانواده شناسایی کنند تا برای فرزندانشان مشکلاتی ایجاد نشود.

بهتر است فرزندان در جریان باشند که شما از لحاظ فکری توان در کنار هم بودن را ندارید، اما نباید کاری کنید که فرزندتان از پدر یا مادرش دور شود.

اگر بچه نزد مادر می ماند لازم است در طول هفته زمانی را برای دیدن پدرش مشخص کنید. در صورتی که با پدرش زندگی می کند، باید روزهایی با مادرش دیدار داشته باشد تا از حضور پدر یا مادر محروم نشود.

وقتی بچه های طلاق حسرت می خورند-www.mehcom.com

وقتی بچه های طلاق حسرت می خورند-www.mehcom.com

شرایط ارتباط محدود با والدین
بیکاری، اعتیاد و بیماری روانی سه عملی هستند که اگر در یکی از والدین دیده شود، بهتر است حضور کودک در کنار او به حداقل برسد.

پیشنهاد مطالعه:  پورنوگرافی و زنای ذهنی در خانواده و جوامع انسانی

زن و شوهر نتوانسته اند با هم زندگی کنند اما بچه ها از آنها طلاق نگرفته اند. بنابراین حضور بچه ها در کنار پدر و مادر باید برنامه ریزی شود تا مشکل عاطفی، اجتماعی، اخلاقی و رفتاری برای فرزند به وجود نیاید.

بیماری روانی
حضور کودک در کنار یک بیمار روانی تاثیر منفی برجای می گذارد و بهتر است کودک در کنار پدر یا مادری باشد که سلامت روانی دارد.

اعتیاد
در مورد اعتیاد هم همینطور است. بودن یک فرد معتاد در کنار فرزند تاثیرات منفی به همراه دارد و بهتر است این ارتباط هم در حداقل خودش نگه داشته شود.

بیکاری
به بیکاری هم باید توجه شود. پدر یا مادری که احساس مسئولیت نداشته باشد و برای تامین هزینه ها و مخارج زندگی تلاش نمی کنند و به گدایی رو می آورند به طور طبیعی فرزندان آنها هم چنین روندی را در پیش می گیرند. در نتیجه این ارتباط هم مثبت نیست و بهتر است به حداقل برسد.

سین جیم های همکلاسی ها از بچه های طلاق
در این مورد به والدین توصیه می شود به فرزندشان بگویند زمانی که برای دوستانت سوالی پیش نیامده ضرورتی ندارد درباره ی طلاق ما صحبت کنی.

بهتر است کودک جنبه های مثبت ارتباط را برای دوستانش مطرح کند. یعنی به آنها بگوید در عین حال که پدر و مادر من طلاق گرفته اند، در شرایط خیلی خوبی با هم زندگی کردند، اما تا اینجا بیشتر نتوانستند به به زندگی مشترک ادامه دهند و در نهایت تصمیم به جدایی گرفتند.

وقتی بچه ها حسرت می خورند
یک والد هم باید نقش پدر را داشته باشد و هم نقش مادر.
طوری باید این قضیه  را به بچه تفهیم کنند که او احساس نکند پدر یا مادر را کم دارد. پدر یا مادری که با او زندگی می کند باید بتواند نیازهایش را از والد دیگر هم تامین کند تا احساس حسرت و افسوس برای فرزندان به وجود نیاید.

پیشنهاد مطالعه:  چرا برخی نوجوانان به خود آسیب می رسانند ؟

سربلندی بجای سرشکستگی
گاهی اوقات بچه های طلاق از جدایی والدینشان احساس سرشکستگی می کنند. تصورشان بر این است که آبروی آنها در بین دوستان و سایر بچه های فامیل از بین رفته است و نمی تواندد به راحتی با قضیه ی جدایی کنار بیایند.

در این شرایط به والدین توصیه می شود توانمندی ها و استعداد های بچه ها را شناسایی و زمینه ی رشد بچه ها را فراهم کنند.

بعضی از بچه ها در یادگیری زبان استعداد دارند و گروهی دیگر برنامه های کامپیوتری را بهتر یاد می گیرند. عده ای دیگر ورزش را دوست دارند، به کارهای هنری عاقه مندند یا اینکه در زمینه های تحصیلی موفق تر ظاهر می شوند.

برگرفته از نشریه سپیده دانایی ، دکتر محمدباقر کجباف روان شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان

 مهکام مجله اینترنتی آموزش خانواده –

کلمات کلیدی : بچه های طلاق ,  طلاق ,  کودکان طلاق ,  آسیب های اجتماعی ,  آسیب های خانواده ,  مشاور خانواده ,  روانشناس ,  قبل از طلاق ,  زن و شوهر ,  بچه طلاق ,  آموزش خانواده ,  بعد از طلاق ,  دکتر محمدباقر کجباف ,  دانشگاه اصفهان ,  نشریه سپیده دانایی

about

مطالب مفید

مدیریت وب سایت مهکام ، مجله اینترنتی آموزش خانواده را آقای حسن رامشینی به عهده دارند . ایشان در کنار مشاوره روانشناسی با جمعی دیگر از بهترین روانشناسان و مشاوران کشور به طور ضمنی به غنای این وب سایت کمک می کنند تا بتوانند مهکام را تبدیل به مرجعی برای رفع مشکلات و مسائل مربوط به روان انسانها نمایند.

×